Search
Start typing to search...

Kiállított számlák listája

Author:

A rendszerben lehetőség van a kiállított számlák fizetési információinak rögzítésére.

A Számlák kezelése oldalon található táblázatban a korábban kiállított számlák listája található. Az oldalon található szűrő segítségével tetszés szerint leszűrhetünk és listázhatjuk számláinkat.


A kiállított számlák oldalán a jobb felső sarokban található a lapozó funkció, mely segítségével el lehet navigálni a megfelelő oldalra.

Számlák letöltése

A Számlák kezelése / Kiállított számlák listában található számlák letölthetők egyesével vagy akár csoportosan is. A sor elején található jelölő négyzet bepipálásával kiválasztható, hogy mely számlákat szeretnénk letölteni, majd nyomjuk meg a Letöltés gombot.


Számla értesítő levél újraküldése

A Számlák kezelése / Kiállított számlák listában található számlákhoz tartozó számlaértesítő levél újraküldhető. A sor elején található jelölő négyzet bepipálásával kiválasztható, hogy mely számlák számlaértesítőjét szeretnénk újraküldeni, majd nyomjuk meg az Értesítő újraküldése gombot. Amennyiben az eredetitől eltérő e-mail címre szeretnénk az értesítőt kiküldeni, úgy abban az esetben rögzített vevőnél előbb a Törzsadatok / Partnerek oldalon kell módosítani a vevőhöz tartozó e-mail címet, majd újraküldeni az értesítőt.


Nem rögzített vevő esetében a számla sorszámára kattintva a Számla adatok oldalon a "Számlaértesítő újraküldése eltérő email címre" mező kitöltésével és az Újraküldés gomb megnyomásával lehet megtenni.


A Számla adatok oldalon megtalálható a „Számla kézbesítési állapotára” vonatkozó információ is, melyek az alábbiak lehetnek:

  • Kézbesítő üzenet nincs elküldve
  • Kézbesítő üzenet elküldve
  • Kézbesítő üzenetet megtekintették
  • Kézbesítve (Számlát letöltötték)


Számlák kifizetése

A Számlák kezelése / Számlák listában információ található a számlák kiegyenlítésére vonatkozóan.

Már ezen az oldalon Fizetett állapotba tehetjük a számláinkat. A sor elején található jelölő négyzet bepipálásával kiválasztható, hogy mely számlákat szeretnénk Fizetett állapotba tenni, majd nyomjuk meg a Fizetve gombot.


A számlák kiegyenlítési állapota a következők lehetnek:


  • Fizetve (ha az egeret fölé visszük, mutatja a kifizetett összeget)

A linket megnyomva a Kiegyenlítések kezelése / Fizetések listája felületre navigál a rendszer az adott számlára szűrve a listát.

  • Részben fizetve (ha az egeret fölé visszük, mutatja a kifizetett összeget)

A linket megnyomva a Kiegyenlítések kezelése / Fizetések listája felületre navigál a rendszer az adott számlára szűrve a listát.

  • Nincs fizetve (ha az egeret fölé visszük, mutatja a kifizetett összeget, amely ez esetben 0 (nulla))

A linket megnyomva a Fizetés adatai felületre navigál a rendszer, ahol az előtöltött adatokkal elmenthető a befizetés.

A Fizetési határidőtől való eltérés oszlopban megjelenő számok mutatják, hogy hány nap van még hátra a fizetési határidő lejártáig (mínuszos előjelű zöld szám), illetve hogy partnerünk hány nappal lépte már túl a fizetési határidő lejáratát (piros szám).

Ha a Kiegyenlítés állapota Fizetve, és ebben az esetben a Fizetési határidőtől való eltérés oszlopában található szám fölé visszük az egeret, akkor egy felugró ablakban láthatjuk a kiegyenlítés dátumát.

Article content