Search
Kezd el gépelni...

Felhasználói fiók beállítások

Author:

A felhasználói fiók adatai a Felhasználói fiók linken vagy a Beállítások / Felhasználói fiók menüben érhető el.

A Felhasználói fiók adatai oldalon a felhasználó éppen aktuális beállításai láthatók és módosíthatók, amely a következő adatokat tartalmazza:

Alapadatok

  • Felhasználó neve - A felhasználói regisztráció során megadott név.
  • Azonosító - A felhasználó rendszerazonosítója, amelyet a rendszer generál automatikusan. 
  • E-mail cím - A felhasználói regisztráció során megadott e-mail cím.
  • Felületen használt nyelv - A felhasználói regisztráció során megadott alapértelmezett nyelv.
  • Megbízható eszköz 
  • Hozzájárulás a személyes adatok marketing célra történő felhasználásához
  • Jelszó megváltoztatása - Itt megváltoztathatja felhasználói fiókjához tartozó belépési jelszavát. 

Beállítások módosítása

Az Alapadatok dobozban a „Szerkesztés gomb megnyomásával érhető el a „Felhasználói fiók adatainak módosítása” oldal, ahol az éppen aktuális adatokat szerkesztheti, módosíthatja.

E-mail cím módosítása

A felhasználói regisztráció során megadott e-mail cím módosítása a „Felhasználói fiók adatainak módosítása” oldalon lehetséges.

Az e-mail cím változtatást követően a rendszer egy jóváhagyó linket tartalmazó levelet küld az újonnan megadott e-mail címre. Az e-mail cím változtatás megerősítéséhez rá kell kattintani a levélben található jóváhagyó linkre. 

Fontos: A jóváhagyáshoz a felhasználó be kell legyen jelentkezve ez érintett Billzone.eu fiókba.

Belépési jelszó módosítása

Az Alapadatok dobozban a „Jelszó módosítása gomb megnyomásával érhető el a „Belépési jelszó módosítása” oldal, ahol az aktuális jelszavát módosíthatja.

Megbízható eszköz funkció

Ha nem szeretne egyszer használatos jelszót megadni minden alkalommal, amikor bejelentkezik a Billzone.eu rendszerbe, akkor számítógépét/táblagépét/telefonját/stb. megbízhatónak nyilváníthatja. Az „Emlékezz rám” lehetőség bejelölésével állíthatja megbízhatónak az adott eszközt, így a következő bejelentkezésekkor már nem kell ellenőrző kódot megadnia. A beállítás a „Biztonsági kód” (Fokozott biztonságú belépés) oldalon kezdeményezhető.


Amennyiben az adott számítógépet több Billzone.eu felhasználó is használja, akkor az adott számítógép csak annál a Billzone.eu felhasználónál működik megbízható számítógépként, amelyik felhasználó ezt a funkciót bekapcsolta. Számítógépét bármikor megbízhatónak nyilváníthatja, amely visszavonásig érvényes.

A „Megbízható eszköz” funkció visszavonása a „Felhasználói fiók adatainak módosítása” oldalon lehetséges, amely visszavonás az adott felhasználó összes megbízhatónak jelölt számítógépére érvényes lesz.

Fokozott biztonságú belépés

  • E-mail cím (hitelesítéshez) - A felhasználói regisztráció során a hitelesítéshez megadott (fokozott biztonságú belépéshez szükséges) e-mail cím.

A második e-mail cím szerepe, hogy felhasználók ide kapják meg minden egyes bejelentkezéskor a belépéshez szükséges ellenőrző kódot (egyszer használatos jelszót). Ez a megoldás csak akkor nyújt tényleges biztonságot, ha első és második e-mail címnek két különböző címet ad meg.
Amennyiben nem rendelkezik két e-mail címmel, abban az esetben mindkét e-mail címhez megadhat azonos elérhetőséget, ez esetben azonban kérjük, e-mail fiókját és jelszavait kellő gonddal kezelje!

Az Fokozott biztonságú belépés dobozban a „Szetkesztés gomb megnyomásával kezdeményezheti a hitelesítéshez tartozó email címe módosítását.

Időzár

Session időnek nevezzük azt, amikor a rendszer ha nem érzékel műveletet a felületen, akkor a felhasználói fiókot lezárja és ismét be kell lépni a rendszerbe. Biztonsági oka, miszerint ne fordulhasson elő, hogyha a felhasználó hosszabb időre magára hagyja az eszközt, amelyen a Billzone.eu-t használja, akkor idegen ne tudjon a nevében az adataival visszaélni, pl. számlát kiállítani a nevében.

A Billzone.eu rendszerben a session idő: 20 perc. A session idő lejárat után a rendszer a felhasználót a főoldalra juttatja.

A felületen a jobb felső menüsorban megjelenítésre kerül egy Időzár, amely visszafelé számlálva mutatja, hogy mennyi idő múlva kerül lezárásra a fiók. A visszaszámláló minden egyes felületi műveletnél újraindul.


Adatok exportálása

  • A felhasználónak lehetősége van a saját adatait JSON vagy EXCEL formátumban exportálni.
Article content