Search
Kezd el gépelni...

PTGSZLAH nyomtatvány

Author:

A PTGSZLAH nyomtatvány menüpont alatt készíthető az adatlap (nyomtatvány) a havi adatszolgáltatáshoz azon cégeknek, akik pénztárgép használatára kötelezettek és a bizonylat-kibocsátási kötelezettségüket számlával teljesítik.

1.      lépés:

A Törzsadatok / Fizetési mód oldalon állítsuk be a fizetési módnál a PTGSZLAH jelölőnégyzetet. A nyomtatvány azokat a számlákat fogja tartalmazni, amelyek esetében a fizetési módnál beállításra került a PTGSZLAH jelölőnégyzet.


2.      lépés:

Az adott hónapban kiállított számlákról új nyomtatványt készítünk a Statisztikák / PTGSZLAH nyomtatvány menüpont alatt az Új nyomtatvány létrehozása link megnyomásával.


3.      lépés

Töltsük ki a Nyomtatványhoz szükséges mezőket, majd nyomjuk meg a PTGSZLAH export gombot.


4.      lépés

PTGSZLAH nyomtatvány lista oldalon található táblázatban követhető az exportálás állapota. Amennyiben Várakozás a feldolgozásra állapotban található az exportálás, akkor nyomjuk meg a Frissítés gombot.


Ha elkészült az export fájl, akkor  a Letöltés link segítségével töltsük le a fájlt.


5.      lépés

Töltsük le, majd nyissuk meg a NAV nyomtatványkitöltő programját: ÁNYK.


Töltsük le a NAV oldaláról a PTGSZLAH nyomtatványt.


6.      lépés

Töltsük be az ÁNYK-be a Billzone.eu számlázóból exportált fájlt. Ehhez nyissuk meg az ÁNYK nyomtatványkitöltő programot (a PTGSZLAH nyomtatványt NEM kell megnyitni!) Az ÁNYK programban válasszuk az Adatok / XML állomány megnyitása szerkesztésre menüpontot és töltsük be a Billzone.eu számlázóból kimentett fájlt.


7.      lépés

Az ÁNYK nyomtatványkitöltő programba betöltődnek a kiexportált adatok. Az adatok szerkeszthetők, módosíthatók. A továbbiakban a nyomtatvány ugyanúgy működik, mint a kézi kitöltése esetében.


Számlánként eltérő pénzátvételi helyek megadása

A számla létrehozás oldalon a “jegyzettömb” ikonra kattintva, a Számla megjegyzés szerkesztése oldalon lehetőség van számlánként eltérő pénzátvételi hely megadására.

Számlazáradék: PTGSZLAH - pénzátvételi hely adatok


A pénzátvételi hely adatok adóhatósági címbontás szerint vihetők fel.


Amennyiben a „PTGSZLAH - pénzátvételi hely adatok” számlazáradék ki van töltve, akkor rákerül a PTGSZLAH nyomtatvány 01- es lapjára, különben a számlán szereplő telephely lesz feltüntetve.

Megjegyzés: Dátum és címenként külön oldal generálódik.

Article content