Search
Kezd el gépelni...

NAV adatszolgáltatási beállítások

Author:

Az Integrációk / NAV Online Számla fül alatt a céghez tartozó NAV adatszolgáltatási beállításokat tekintheti meg, valamint kezdeményezheti módosításukat.

A NAV adatszolgáltatási beállítások módosításához kattintson a „Szerkesztés” gombra.

Az NAV adatszolgáltatási beállítások oldalon a következő kötelező Technikai adatokat kell megadnia:

  • Technikai felhasználónév* - A NAV Online Számla felületen generált technikai felhasználónév
  • Technikai felhasználó jelszó* - A NAV Online Számla felületen adózó által létrehozott jelszó
  • Cserekulcs* - A NAV Online Számla felületen generált cserekulcs
  • Aláírókulcs* - A NAV Online Számla felületen generált aláírókulcs

  • E-mail értesítés NAV részére beküldött hibás számla adatszolgáltatásról - Amennyiben be van kapcsolva, úgy a NAV Online Számla feldolgozás során keletkezett hibaüzenetről email értesítést küld a rendszer.

A „Mentés” gomb megnyomását követően, az adatok helyességére vonatkozóan a rendszer egy háttérellenőrzést végez és csak akkor kerülnek tárolásra a begépelt adatokat, ha sikeresen volt az ellenőrzés.

Amennyiben nincsenek rendben az adatok, akkor a felületen hibaüzenet jelenik meg.

Sikeres mentést követően a rendszer az „Integrációk / NAV Online Számla” oldalra navigál, ahol lehetőség nyílik a betáplált adatokat ellenőrizni ismételten, felhasználó által is.

Amennyiben helyesen kerültek kitöltésre a Technikai adatok az „Adatok ellenőrzése” gomb megnyomásával A megadott adatok helyesek! üzenetet írja ki a rendszer.

E-mail értesítés NAV részére beküldött hibás számla adatszolgáltatásról

Amennyiben az „NAV adatszolgáltatási beállítások” oldalon az E-mail értesítés NAV részére beküldött hibás számla adatszolgáltatásról jelölőnégyzet be van kapcsolva, akkor a NAV Online Számla feldolgozás során keletkezett esetleges hibáról e-mailben értesítést küld a rendszer a cég a kapcsolattartási e-mail címére.

A rendszerből kiküldött levél tartalmazza a NAV részére beküldött hibás számla sorszámát. 

Az adatszolgáltatás folyamat során történő hiba a „Statisztikák / NAV Online Számla adatszolgáltatás / NAV adatbeküldési jegyzőkönyv” oldalon megtekinthető.

Article content