Search
Kezd el gépelni...

Bankszámla összepontozás modul

Author:

A Billzone.eu rendszerben a Bankszámla Összepontozás segítségével naprakészen összepontozhatók a cég számlái a bejövő tranzakciós adatokkal. A funkció használatával megvalósul a nyitott tételek gyorsabb fizetett státuszba állítása. 

Az Integrációk / Bankszámla összepontozás fül alatt a céghez tartozó megosztott bankszámlák listáját tekintheti meg, valamint bankszámla megosztást kezdeményezhet.

A Bankszámla összepontozás oldalon a „Bankszámla megosztása” gombra kattintva a rendszer generál egy jelszót, melynek segítségével megosztható a bankszámlatörténete a Billzone.eu rendszerrel.

A Bankszámla megosztása oldalon „Tovább a bankszámlakivonat.hu-ra gombra kattintva a rendszer átnavigál a Bankszámlakivonat.hu oldalára, ahol el kell végezni a regisztrációt, vagy meglévő fiókkal rendelkező felhasználóként be kell jelentkezni.

A Bankszámlakivonat.hu oldalon „Új bankszámla csatlakoztatása” gombra kattintva kiválasztható a csatlakoztatni kívánt bank, majd el kell végezni az azonosítási eljárást a bank felületén. FIGYELEM: Az azonosítási folyamat bankonként eltérő lehet.

A Bankszámlakivonat.hu oldalon a „Számlatörténet megosztása” fül alatt kiválasztható a Billzone.eu Online számlázó.


A Bankszámlakivonat.hu oldalon miután bejelölésre került, hogy melyik bankszámlájára vonatkozzon a számlatörténet megosztás, a Billzone.eu oldalán kapott megosztási jelszót be kell másolni az erre megjelölt mezőbe. A „Validálás” gombra kattintva kiírásra kerül, hogy mely céghez rendelődik hozzá a számlatörténet.

A megosztás jóváhagyását követően a „Megosztás indítása” gombra kattintva létrejön a kapcsolat.

Sikeres beállítást követően a Billzone.eu felületen az Integrációk / Bankszámla összepontozás oldalra bekerül a megosztott bankszámla a listába.


A Bankszámla Összepontozás funkció használata során a Billzone.eu számlázó lekéri a bankszámlakivonatok.hu szolgáltatón keresztül az adott banknál vezetett bankszámlainformációkat. Ez alapján, amennyiben az ügyfél bankszámlájára bejövő tranzakciós tétel érkezik, akkor a Billzone.eu a számlázóban összepontozza a bejövő tétel összegét a nyitott számlával. Így automatizáltan fizetett státuszba kerül a számla, nem kell kézzel kezelni a Fizetési információkat a rendszerben. 

A nyitott számlák összepontozása a banki befizetésekkel a Számlasorszám figyelés mellett a Megrendelési szám, valamint a Partnerszám egyezés alapján történik. Az alapértelmezett beállítás az, hogy mindhárom mező figyelése engedélyezve van és ha az utalás közleménye teljesen megegyezik a három közül valamelyikkel vagy a három közül valamelyiket tartalmazza szóközökkel elhatárolva, akkor a számla összepontozásra kerül a bejövő tranzakciós tétellel. Amennyiben az alapértelmezettől eltérő beállítást szeretne, a módosításához kattintson a „Szerkesztés” gombra.

A beérkezett banki befizetéseknél nemcsak az utalás közleménye, hanem az összeg és a pénznem is figyelve vannak. Csak akkor kerül Fizetve státuszba a számla a Billzone.eu rendszerben, ha a beérkezett banki befizetés összege és a számla végösszege pontosan megegyezik, valamint a számla pénzneme és a beérkezett banki befizetés pénzneme is megegyeznek.

Az összepontozás sikeressége a Számlák / Számlák kezelése listában tekinthető meg.

Article content