Search
Kezd el gépelni...

API beállítások

Author:

Az Integrációk / API fül alatt a céghez tartozó API beállításokat tekintheti meg, valamint kezdeményezheti módosításukat.

Az API beállítások módosításához kattintson a „Szerkesztés” gombra.

Az API beállítások oldalon a következő beállítások végezhetők el:

  • Integráció engedélyezése - Engedélyezze ezt az opciót, ha szeretne külső alkalmazást csatlakoztatni a Billzone.eu rendszerhez.
  • Biztonsági azonosító - A Billzone.eu által generált biztonsági azonosító, melyet az interfészen történő kommunikáció során kell megadni.
  • Engedélyezett IP-cím - A Billzone.eu interfészéhez csak az itt megadott IP-című gép(ek)ről lehet csatlakozni. Több IP-esetén a címeket pontosvesszővel kell elválasztani.
  • IP cím ellenőrzésének kikapcsolása - Amennyiben interfész használat esetében fel szeretné függeszteni az IP cím ellenőrzést, engedélyezze ezt az opciót.
  • Interfész számlákon megjelenő kiállító email címe - Ez az email cím fog megjelenni a számlán interfészen keresztül beküldött számlák esetében.
  • Interfész elszámolás utáni automatikus számlázás limit - Interfész elszámolás utáni automatikus számlázás limit.
  • Érvénytelenítő (sztornó) számla hivatkozás ismeretlen számlára - Ezzel a beállítással engedélyezi, hogy számlakiállításkor hivatkozhasson másik vagy egy korábbi olyan számlájára, amelyet a rendszer vagy nem ismer vagy nem lát összefüggést a számlák között úgy, mint például érvénytelenítő számla esetében. FIGYELEM: A funkció jelenleg csak az interfészen elérhető.

    FONTOS: Amennyiben a Billzone.eu rendszerben nem létező számlát szeretne érvényteleníteni, úgy előfordulhatnak hibák a NAV Online Számla adatszolgáltatás során. Ez esetben fokozottan figyelje a Billzone.eu felületen a NAV adatbeküldési jegyzőkönyvet és szükség esetén manuálisan rögzítse az érintett számlát az állami adó- és vámhatóság rendszerében!

  • Vevő adószám formai ellenőrzés - Bejelölésével formai ellenőrzés történik a vevő adószámra (csak magyar vevő esetén!). Amennyiben ezzel a jelölővel kikapcsoljuk a vevő adószámának ellenőrzését, úgy az interfészen keresztül beküldött számlák esetében a rendszer nem végez formai ellenőrzést sem az adószám, sem a közösségi adószám esetében a vevőhöz tartozóan.

Integráció interfészen keresztül

A Billzone.eu rendszerhez lehetőség van külső alkalmazásokat csatlakoztatni, melyekkel számlalétrehozás kezdeményezhető.
A csatlakozás beállításának részleteiről az Interfészen keresztül történő automatizált számlázás funkció részben olvashat.

Article content