Search
Kezd el gépelni...

Sztornó (érvénytelenítő) számla létrehozása

Author:

Sztornó típusú számlát a “Számlák / Számlák kezelése” menünél, a “Sztornó (érvénytelenítő) számla létrehozása” linkre kattintva hozhat létre.

Sztornó számla létrehozásához ki kell választani és be kell tölteni azt a számlát, amelyet érvényteleníteni szeretne. A betöltött számlán a mennyiségi egység automatikusan mínuszos előtaggal jelenik meg.

A rendszer az alábbi sztornó számlatípusokat ismeri és kezeli:

  • Sztornó (érvénytelenítő) = A számla bizonylat típusa 'Sztornó', amennyiben jelen számla az eredeti számla teljes mínuszolása. (NAV xml ’szamlatipusa: ’V’, mint Void)
  • Jóváíró = Amennyiben az eredeti számla mínuszos tételsorán kívül újabb tétel kerül a számlára, továbbá a végösszeg nulla vagy annál kisebb, akkor a számla bizonylat típusa 'Jóváíró'. (NAV xml ’szamlatipusa: ’C’, mint Credit Memo)
  • Módosító = Amennyiben az eredeti számla mínuszos tételsorán kívül újabb tétel kerül a számlára, továbbá a végösszeg nulla vagy annál nagyobb, akkor a számla bizonylat típusa 'Módosító'. (NAV xml ’szamlatipusa: ’D’, mint Debit Memo)


A “Megjegyzés” mezőbe a rendszer automatikusan beleírja a hivatkozott bizonylat sorszámát, az eredeti teljesítés keltét. A kiállítás okát a számmlakiállítónak kell beírni.

Article content