Search
Kezd el gépelni...

Felhasználói regisztráció

Author:

A Billzone.eu rendszerben a felhasználó kétféle módon azonosíthatja magát. A későbbi belépés során történő azonosítás módját a regisztráció során kell eldöntenie leendő ügyfelünknek, ugyanis az azonosítástól függően eltérő módon történik a felhasználó regisztrációja a rendszerben.

Egyedi azonosítás alapján

Ebben az esetben az azonosítás a Billzone.eu rendszerben létrehozott felhasználói fiókhoz tartozó felhasználónévvel és jelszóval történik, amelyeket a „Felhasználó adatainak megadása” űrlapon kell megadni.

Felhasználónév

A felhasználónév a felhasználó egyedi azonosítója, amelyet minden egyes belépéskor meg kell adnia a rendszerben. Maximum 20 karakter lehet.

Jelszó

A jelszó egy a felhasználó által megadott titkos karakterlánc, amellyel belépéskor bejelentkezhetnek a rendszerbe. A jelszó abban segít, hogy a rendszerben a felhasználó törzsadataihoz jogosulatlan személy(ek) ne férhessen(ek) hozzá. A rendszerben a jelszó minimum 6, maximum 20 karakter lehet, továbbá tartalmaznia kell számot és betűt egyaránt.


OpenID azonosítás alapján

Ez esetben a támogatott OpenID szolgáltatók egyikén keresztül történik az azonosítás a rendszerükben.

A következő OpenID szolgáltatók közül választhat:

  • Google

Az OpenID szolgáltató kiválasztása után elnavigáljuk az Ön által kiválasztott OpenID szolgáltató beléptető oldalára, ahol biztonságosan, és mások számára megismerhetetlen módon megadhatja belépési adatait (felhasználónév és jelszó).

Amennyiben ezt első alkalommal teszi meg, úgy a sikeres azonosítást követően a Billzone.eu „Felhasználó adatainak megadása” űrlap oldalra kerül, ahol az OpenID szolgáltatóján keresztül megadott nyilvános adatokat előtöltjük Önnek.

E-mail címek

A két email cím bekérésével a rendszerhasználat további és fokozott biztonságára adunk lehetőséget.

Az első a kapcsolattartási email cím, ahova a rendszer által generált automatikus üzeneteket és figyelmeztetéseket küldjük ki. OpenID-val történő azonosítás esetében regisztrációkor ezt a címet előtöltjük az OpenID szolgáltatótól megkapott címmel. Egyedi azonosítás választása esetében mindkét e-mail címet Önnek kell megadnia.


A második e-mail cím szerepe, hogy felhasználóink ide kapják meg minden egyes bejelentkezéskor a belépéshez szükséges ellenőrző kódot (egyszer használatos jelszót). Ez a megoldás csak akkor nyújt tényleges biztonságot, ha első és második e-mail címnek két különböző cím kerül megadásra.

Amennyiben nem rendelkezik két e-mail címmel, abban az esetben mindkét e-mail címhez megadhat azonos elérhetőséget, ez esetben azonban kérjük, e-mail fiókját és jelszavait kellő gonddal kezelje!

Felhasználói felület nyelve

A regisztráció során kiválasztható, hogy a rendszer felületét milyen nyelven szeretnénk használni. Jelenleg a rendszer az alábbi nyelvi felületet támogatja:

  • magyar
  • angol
  • német
  • szlovák
  • cseh

A későbbiekben a felület nyelve állítható a Beállítások / Felhasználó fiók adatainak módosítása” oldalon.

Személyes adatok marketing célra történő felhasználása

A jelölő négyzet bejelölésével a felhasználó a regisztráció során hozzájárul az adatainak marketing célra történő felhasználásához. Amennyiben nem szeretné az adatai felhasználását, úgy kérjük a mező üresen hagyását.


ÁSZF és Adatkezelési szabályzat elfogadása

A felhasználói regisztráció során letölthető formában ügyfeleink elolvashatják az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatkezelési Szabályzatot. Ennek megismerése és elfogadása kötelező jellegű.


Regisztráció véglegesítése

Fiókaktiválás

Egyedi azonosítóval történő regisztráció esetében a folyamat véglegesítéséhez meg kell adni az aktivációs kódot, amelyet e-mailben küldünk ki regisztráló ügyfeleinknek.


OpenID szolgáltatón keresztül történő regisztráció esetében a „Felhasználó regisztrálás befejezése” automatikusan megtörténik.

Fiókaktivációs kód újraküldése

Amennyiben a fiókaktiváláshoz szükséges kód nem érkezett meg levélben, úgy a levelet a „Beállítások / Felhasználói fiók adatai” oldalon ismét kiküldheti a rendszerből ahhoz, hogy megadhassa a kiküldött kódot az aktiváláshoz.


A felhasználó rendszerazonosítója

A rendszerben minden egyes felhasználóhoz tartozik egy egyedi, publikus azonosító. A rendszer használata során a felhasználó neve alatt mindig megjelenik az azonosítója (amely 10 karakter betűből és számjegyekből áll). A felhasználó semmilyen természetes vagy egyéb adatára nem utal, kizárólag a rendszerben történő gyorsabb egyedi azonosítást segíti elő.

Article content