Search
Kezd el gépelni...

Számlák tárolása

Author:

A Billzone.eu rendszer az előfizetési csomagoktól függően online elérhetőséget biztosít a kiállított számlákhoz 1 hónaptól akár 10 évig.

Az elektronikus dokumentumok digitális archiválását, így az elektronikus számlák megőrzésének módját a 114/2007 (XII.29) GKM rendelet szabályozza.

Az online elérés biztosítása azt jelenti, hogy ez esetben csupán a számlák tárolása történik meg, azok archiválása nem. E-számla tárolás szolgáltatása esetében a Szolgáltató a számlák tárolását biztosítja, azonban nem köteles gondoskodni arról, hogy az elektronikus dokumentumok megőrzése olyan módon történjen, amely kizárja az utólagos módosítás lehetőségét, valamint védi az elektronikus dokumentumokat a törlés, a megsemmisítés, a véletlen megsemmisülés és sérülés, illetve a jogosulatlan hozzáférés ellen.

Jelen esetben mind a számlát kiállítónak, mind a számlát befogadónak (mint megőrzésre kötelezettnek) a feladata és felelőssége, hogy a rendszerben elkészült számlákat a megfelelő módon és ideig archiválja.

Türelmi idő

A Billzone.eu rendszerben a számlák tárolása akkor valósul meg folyamatosan (akár 10 évig), ha az előfizetés folytonosságában nem történik 30 napnál nagyobb megszakítás.

Amennyiben az előfizetés nem kerül meghosszabbításra, úgy cégét automatikusan az INGYENES csomagba teszi vissza a rendszer a lejárat napján éjfélkor. Innentől az INGYENES csomag feltételeinek megfelelően érheti majd el rendszerünk szolgáltatásait és funkcióit.

Felhívjuk figyelmét, hogy az INGYENES csomagban a számlák tárolása a kiállítást követő tárgyhó végéig történik a rendszerben, tehát ha az előfizetés nem kerül meghosszabbításra, úgy maximum 2 hónapra visszamenőlegesen férhetnek hozzá korábbi számláikhoz, a régebbi számlákról a lejárat előtt másolatot kell készíteniük. A 2 hónapnál régebbi számlák az előfizetés lejárta után véglegesen törlésre kerülnek a rendszerben!

TÜRELMI IDŐN BELÜL (előfizetési csomag lejárati dátumát követő 30 napon belül) történő csomag hosszabbítás esetén a 2 hónapnál régebbi számlák ismételten elérhetővé válnak.

Article content