Search
Kezd el gépelni...

Partnerek

Author:

Partner hozzáadása” - Új vevő adatainak rögzítéséhez a „Partner hozzáadása” linkre kell kattintania, majd a következő mezőket kell kitöltenie (a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező):

Általános adatok:

 • Partnerszám (folyószámlaszám) - Vevő vagy folyószámla azonosító, melyet akkor érdemes kitölteni, ha Ön már rendelkezik egy azonosítóval más vevő vagy folyószámla nyilvántartásban (pl. CRM vagy főkönyv). Szám és betűk kombinációjából állhat ez az azonosító.
 • Név* - Vevő teljes neve
 • Cégjegyzékszám - A cégjegyzékszám a cég egyedi azonosítója. 12-34-567891 formátumú.
 • Adószámmal nem rendelkező jogi személy - Belföldi nem ÁFA alany, aki gazdasági tevékenységet nem folytat. Például: adószámmal nem rendelkező társasház, egyesület, alapítvány, stb.
 • Adószám / Csoportazonosító szám – Az állami adóhatóság által az adózó azonosítására, bejelentkezését követő nyilvántartásba vétele céljából képzett 11 számjegyű azonosító. / Csoportos adóalanyok csoportazonosító száma (CSASZ). A CSASZ szám megjelenik a számlán, belekerül az elektronikus számla csatolmányaiba (txt, xml) továbbá NAV adatexport esetén átadásra kerülő információ.
 • Csoporttag adószám - Csoporttag "saját" adószáma, ha a termékértékesítés vagy a szolgáltatásnyújtás csoportazonosító szám alatt történt. FONTOS: nem azonos a csoportos adószámmal!
 • Magyar adószámmal rendelkező külföldi partner - bejelölés esetén a számlaadatok továbbításra kerülnek a NAV Online Számla rendszer felé.
 • Közösségi adószám - A közösségi (uniós) adószám Magyarországon az APEH által kerül kiadásra, és a HU előtagból és az adószám első 8 számjegyéből áll.
 • Közösségen (EU-n) belüli ÁFA mentes - EU adószámmal rendelkező, különböző tagországok cégei közötti tranzakció esetén érvényes opció (amennyiben nem belföldi teljesítésű szolgáltatásról szól a számla, illetve az ÁFA törvény szerint).
 • Közösségi adószám ellenőrzése- Az ellenőrzést az Európai Bizottság által működtetett VIES Service végzi.

Alapértelmezett beállítások

 • Számlatömb* - a legördülő listából kiválaszthatja a számlatömb típusát. Amennyiben a Törzsben létezik olyan számlatömb amely meg van jelölve alapértelmezettnek, akkor az a számlatömb lesz előtöltve elsőként.
 • Fizetési mód* - számla létrehozásakor ez lesz az alapértelmezett fizetési mód a vevő kiválasztása esetén.
 • Bankszámlaszám - automatikusan előtöltött mező.
 • Fizetési idő (nap)* - a rendszer a fizetési türelmi idő alapján számolja ki a számla kiegyenlítésének határidejét (azaz a fizetési határidőt).

A „Partnerek” fül alatt tekinthetők meg a cég vevőinek listája. A Partner nevére kattintva módosíthatók a kiválasztott partner adata vagy elmenthetők másként a „Mentés új partnerként” gombbal. Amennyiben valamelyik partnerét törölni szeretné, akkor azt a listából kiválasztva a „Törlés” gomb megnyomásával teheti meg.

Partnerek listája szűrő

Partnerei között kereshet a „Szűrő megjelenítése” link, majd a „Szűrés” gomb segítségével. A keresés az alábbiak alapján történhet:

Partner adatok importálás

Törzsadatok/Partnerek listája oldalon a Partner adatok importálása link segítségével átnavigálhatunk az importálás oldalra, ahol elvégezhető a partnerek importálása.

Importálás lépései:

1.) Töltse le a referencia fájlként szolgló xlsx fájlt a Partneradatok törzs xlsx letöltése gombra kattintva.

2.) Partneradatok törzs xlsx fájl feltöltése adatokkal.

3.) Mentse el az adatokkal kitöltött xlsx fájlt.

4.) Töltse fel az elmentett fájlt a Fájl kiválasztása gomb megnyomásával.

5.) Nyomja meg az Feltöltött fájl ellenőrzése gombot.

6.) Amennyiben hibát jelez a rendszer, javítsa a felsorolt hibákat.

Ha hiba van az importálandó xlsx fájlban, akkor a lap tetején megjelenik a hibaüzenet:

A hiba leírása a táblázatban található meg pirossal kiírva az érintett sornál: 


Az oldalon levő szűrő alapértelmezetten a hibás sorokra szűr, ha hiba található az importálandó fájlban. Amennyiben nincs hiba az importálandó partnerek adataiban, akkor a szűrő értéke: Mind

A táblázaton egyszerre 100 sor jelenik meg és a lapozás használatával megtekinthető az összes sor: 7.) Amennyiben a megjelenített adatok rendben vannak, nyomja meg az Importálás gombot, amely feltölti az adatokat.

Sikeres importálást követően a lap tetején kiírásra kerül, hogy hány darab partner adat került módosításra (összesen hány meglévő partner került módosításra + hány új partner került rögzítésre)

Article content