Search
Start typing to search...

Bejövő számlák listája

Author:

A Számlák / Bejövő számlák oldalon található táblázatban a korábban kiállított számlák listája található. Az oldalon található szűrő segítségével tetszés szerint leszűrhetünk és listázhatjuk számláinkat.


A bejövő számlák oldalán a jobb felső sarokban található a lapozó funkció, mely segítségével el lehet navigálni a megfelelő oldalra.

Bejövő számlák letöltése

A Számlák / Bejövő számlák listában található számlák letölthetők egyesével vagy akár csoportosan is. A sor elején található jelölő négyzet bepipálásával kiválasztható, hogy mely számlákat szeretnénk letölteni, majd nyomjuk meg a Letöltés gombot.


Bejövő számlák törlése

A Számlák / Bejövő számlák listában található számlák törölhetők egyesével vagy akár csoportosan is. A sor elején található jelölő négyzet bepipálásával kiválasztható, hogy mely számlákat szeretnénk törölni, majd nyomjuk meg a Törlés gombot.


Bejövő számla fizetési információk rögzítése

A Számlák / Bejövő számlák listában információ található a számlák kiegyenlítésére vonatkozóan. A rendszerben lehetőség van a bejövő számlák fizetési információinak rögzítésére.

A sorszámra kattintva a „Számlák / Bejövő számlák / Bejövő számla adatai” oldalon lehetőség van a számlát Fizetett státuszba tenni az Igazolom, hogy a számla kifizetése megtörtént jelölőnégyzet bekapcsolásával.


A Mentés gombra kattintva rögzítésre kerül a fizetés.


Bejövő számla fizetési dátumának szerkesztése

A Számlák / Bejövő számlák listában a Fizetve linkre kattintva a Kifizetés dátuma szerkeszthető a „Bejövő számla adatai” oldalon.


A Mentés gombra kattintva a módosított dátummal kerül rögzítésre a fizetés.


A befizetés adatai alapján kiadási pénztárbizonylat hozható létre. A bizonylat létrehozásáról bővebben a Kiadási pénztárbizonylat funkció részben olvashat.

Bejövő számlák automatikus befogadása

A számla letöltő oldalon a „Mentés billzone.eu fiókba” linkre kattintva lehetőség van a Billzone.eu ügyfelek közötti bejövő számlák automatikus befogadására.


A link megnyomásával, amennyiben a felhasználó be van jelentkezve a rendszerbe és rendelkezik olyan céggel, amelynek az adószáma megegyezik a számlán szereplő vevő adószámával, akkor a rendszer elnavigálja aSzámlák / Bejövő számlák listába, ahová automatikusan bekerül a számla.

Amennyiben a felhasználó nincs bejelentkezve, akkor a rendszer a Bejelentkezés oldalra irányítja a számla befogadót. 

Tájékoztató üzenet a sikeres számla befogadásról


Bejövő számlák autómatikus befogadása


Amennyiben a felhasználó nem rendelkezik olyan céggel, amelynek az adószáma megegyezne a számlán szereplő vevő adószámával, akkor ez esetben hibaüzenet jelenik meg a felületen és a számla nem kerül befogadásra.


A bejövő számla automatikus befogadásakor a rendszer ellenőrzi a számlakiállító adószámát, valamint a számlasorszámot. Amennyiben a betöltendő számlán szereplő kiállító adószáma és a számlasorszáma megegyezik egy, a listában már szereplővel, akkor ez esetben hibaüzenet jelenik meg a felületen és a számla nem kerül befogadásra ismételten.

Article content